Polityka Prywatności

Drogi Użytkowniku!

Dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo. Dlatego też poniżej prezentujemy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Sklep. Informacje te zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

Polityka Prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisach

Rejestracja w systemie i korzystanie z niego wymaga od użytkownika podania pewnych informacji. Niniejsza polityka prywatności i polityka plików “cookies” odnosi się do sklepu internetowego, których operatorem jest Koszuleczka.pl Karolina Szylar zwanym dalej Sklepem internetowym.

Administrator danych

Administratorem danych, zgodnie z treścią Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 ze zm. – dalej „Ustawa”) jest Koszuleczka.pl Karolina Szylar, ul. Danielewicza 19, 37-100 Łańcut, NIP; 517 037 77 00, REGON: 365739917 jest on administratorem podanych przez Państwa danych osobowych zawartych w formularzach.

Jak to działa?

Żeby móc zarejestrować się w sklepie koszuleczka.pl, należy podać w formularzu między innymi takie dane jak imię, nazwisko, adres mailowy. W dużej mierze są to dane osobowe, objęte ochroną prawną. Do prawidłowego korzystania z systemu koszuleczka.pl konieczne jest także podanie danych firmy lub zaimportowanie ich z bazy danych GUS-u.

Czym są pliki „cookie”?

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji.  

Czy używamy plików cookies?

Tak. Pliki „cookies” używane są do zalogowania użytkownika (przechowywania informacji o sesji) oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych statystyk z wyłączeniem możliwości identyfikacji użytkownika.

Gromadzenie danych osobowych

Zapewniamy, że gromadzimy minimalna ilość danych i nie wymagamy od użytkowników strony więcej informacji niż te, które są nam niezbędne do świadczenia wysokiej jakości usług.

Jak chronimy powierzone nam dane?   

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

Usuwanie plików „cookie”

Oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może uniemożliwić poprawne działanie Sklepu internetowego Koszuleczka.pl

Wtyczki FB, G+, Twitter

Jeżeli korzystasz z Facebook, Google+, Twitter wiedz że mogą one pobierać dane z plików “cookie”.

Zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu

Na zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować na naszych stronach.

WAŻNE STRONY:

KLAUZULA INFORMACYJNA RODO

REGULAMIN SKLEPU